Kapcsolat

agriapipe@agriapipe.com
+36 36 531 009
3326 Ostoros, Damjanich János u. 10.

Greencity kampány

 

Napjainkban nagy figyelmet kap a környezetvédelem, a mindennapos harc a klímakatasztrófa elkerülése érdekében. Az Agriapipe egyik fontos célkitűzése, hogy tevékenységével hozzájáruljon az élhetőbb környezet megteremtéséhez.

 

A Greencity kampányt az Agriapipe hívta életre, hogy felhívja a közművezetékek üzemeltetői figyelmét arra, hogy lehetőség van tenni a környezetünk jövőjéért a csővezetékek felújításának területén is. A kampány célja, hogy szemléltesse az óriási különbséget a modern, környezetkímélőbb feltárás nélküli, ún. no dig, csővezeték-felújítási technológiák és a környezetre jóval nagyobb terhelést jelentő hagyományos feltárásos csőfelújítási eljárások között. Az összehasonlítás alapját a felújítási munkálatok által igénybevett napok száma és a munkavégzés során kibocsatott üvegházhatású gázok mennyisége képezi.

 

A weboldalon a látogatók játékos formában ismerhetik meg az adott technológiák szénlábnyomának mértékét a feltárásos technológiákkal szemben. A weboldal látogatója egy város csővezetékhálózatainak az üzemeltetéséért, karbantartásáért és felújításáért felel. Ő dönti el, hogy melyik csővezetéktípust milyen technológiával újitja fel. A felújítás végén megtippelheti, hogy az általa választott technológia milyen hatással van a környezetre.